Forum T.I.V.
Bun venit, Vizitatorule
Autentifica-te sau Creaza-ti cont.    Ai pierdut parola?
Re:Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ este implicat în TIV (1 membri/vizitatori citesc acum) (1) Guest
Mergi in jos Scrie un raspuns Preferat de: 0
SUBIECT: Re:Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ este implicat în TIV
#14
RamonaP

Admin
Subiecte/Mesaje: 3
graphgraph
Offline Click aici pentru a vizualiza profilul acestui membru
Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ este implicat în TIV 8 Years, 5 Months ago  
Începând din luna octombrie 2010 şi până în noiembrie 2011, Colegiul Naţional „Petru Rareş” (CNPR) este implicat în proiectul POSDRU „Tinerii împotriva violenţei”, proiect iniţiat de M.E.C.T.S şi O.S.C.

Proiectul se adresează elevilor de gimnaziu şi constă în activităţi susţinute de profesorul psiholog alături de 14 elevi voluntari de la clasele a X-a B şi a X-a C, care au ca scop înţelegerea problematicii violenţei în şcoli şi a necesităţii prevenirii şi combaterii acestui fenomen.

Conform graficului de activităţi stabilit, elevii claselor de gimnaziu au beneficiat, în semestrul I al acestui an şcolar, de 16 activităţi alături de profesor şi voluntari, iar pentru semestrul II sunt stabilite tot atâtea oportunităţi de lucru interactiv şi practic cu elevii, pe tema violenţei.

Scopul nostru este acela de a face din cursurile acestea o experienţă interactivă, din care elevii să aibă ce învăţa, şi nu de a le oferi pur şi simplu informaţii. Discuţiile cu elevii sunt gândite ca fiind libere, neîngrădite, desfăşurate într-o atmosferă destinsă care să faciliteze transmiterea informaţiilor şi a mesajului într-un mod accesibil.

Având în vedere faptul că scopul principal al proiectului este acela de a forma, modela sau schimba atitudini, iar acest lucru este cel mai dificil de realizat în educaţie, noi ne-am propus ca, acumulând informaţii noi despre tema violenţei, să le oferim elevilor posibilitatea de a dezvolta abilităţi prin care pot rezolva o situaţie problematică.

Cele 32 de activităţi de la clase abordează următoarele tematici:
• Autocunoaşterea şi dezvoltarea abilităţilor de lucru în grup;
• Educarea emoţională;
• Relaţiile cu ceilalţi;
• Comunicarea;
• Drepturile omului;
• Conflictul;
• Violenţa.

Activităţile desfăşurate până acum au ţinut cont că participanţii la ateliere sunt copii şi la vârsta lor tot ceea ce înseamnă schimb de informaţie, achiziţie de informaţie, solicitări trebuie să fie sub formă de joc. Interacţiunea şi spiritul practic au fost calităţi care au făcut mai eficientă munca voluntarilor. Jocurile de rol, dezbaterile, concursurile şi munca în echipă sunt numai câteva dintre metodele care sunt folosite cu succes în lucrul cu elevii implicaţi în proiect şi care fac activităţile utile. Copiii sunt încurajaţi să îşi exprime opiniile, rolul voluntarului fiind acela de a păstra caracterul interactiv al dezbaterilor. În acest mod voluntarul reuşeşte să transmită eficient informaţiile, privind feed-back-ul aşteptat.

În luna aprilie s-a desfăşurat o nouă etapă a proiectului, etapă în care un număr de 4 voluntari din CNPR au participat, alături de 6 elevi voluntari de la alte instituţii din judeţ şi zece voluntari din Târgu-Mureş, la un curs de 3 zile în care 2 formatori care sunt actori ai teatrului Artfusion i-au învăţat pe cei 20 de voluntari să desfăşoare reprezentaţii de teatru forum pe tema violenţei în şcoală, ai căror beneficiari vor fi cele 4 clase de gimnaziu ale CNPR. Cu siguranţă, această modalitate de prezentare a mesajului proiectului va avea impact asupra copiilor şi va contribui, alături de celelalte activităţi, la cultivarea toleranţei şi a respectului reciproc.
 
Conectat Conectat  
 
Ultima editare: 16/05/13 16:15 de RamonaP.
  Administratorul a blocat posibilitatea vizitatorilor de a scrie in forum.
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie in forum.
#18
cory.prof

Admin
Subiecte/Mesaje: 4
graph
Offline Click aici pentru a vizualiza profilul acestui membru
Re:Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ este implicat în TIV 7 Years, 2 Months ago  
Felicitari! O idee foarte buna!
 
Conectat Conectat  
  Administratorul a blocat posibilitatea vizitatorilor de a scrie in forum.
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie in forum.
Mergi in sus Scrie un raspuns
Realizat cu ajutorul FireBoard