Ştiri

La Braşov a avut loc conferinţa finală din cadrul proiectului „Tinerii împotriva violenţei”

În perioada 13-15 octombrie, la Hotel Aro din Braşov, a avut loc Conferinţa Naţională pentru Management Modern în Educaţie. Conferinţa face parte din proiectul „Tinerii împotriva violenţei”, proiect derulat în prezent de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Agenţia OSC şi Organizaţia „Salvaţi Copiii" România şi finanţat din Fondul Social European.

Citeşte mai mult...

 

Rapoartele de evaluare ale unităţilor de învăţământ

5.1.1. Tipul de informaţii conţinute

Unităţile de învăţământ pot elabora rapoarte periodice de evaluare (semestriale sau anuale) luând în considerare informaţiile centralizate pe baza valorilor celor 19 indicatori primari de la nivelul şcolii, precum şi a valorilor calculate ale indicatorilor derivaţi 20 (Ponderea incidentelor  grave de violenţă  - în % din totalul actelor de violenţă), 21 (Ponderea incidentelor  grave de violenţă care au antrenat anumite consecinţe - raportare la ISJ sau Poliţie, depunere de plângeri - în % din totalul actelor de violenţă) şi 22 (Numărul  incidentelor grave de violenţă /100 de elevi).

 

Citeşte mai mult...

 

La Braşov a avut loc Conferinţa Naţională a Comunicatorilor

 

În perioada 20-22 iulie, la Hotel Capitol din Braşov a avut loc Conferinţa Naţională a Comunicatorilor. Conferinţa face parte din proiectul „Tinerii împotriva violenţei”, proiect derulat în prezent de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Agenţia OSC şi Organizaţia „Salvaţi Copiii" şi finanţat din Fondul Social European.

Citeşte mai mult...

 

Activitatea organizaţiei Salvaţi copiii în proiectul Tinerii împotriva violenţei

 

Violența este un fenomen tot mai frecvent în spațiul școlii românești.Conform datelor furnizate de către Inspectortul General al Poliției, Institutul pentru Cercetarea și prevenirea Criminalității, în 75% din școlile românești au loc acte de violență.

Citeşte mai mult...

 

Educaţia românească are o politică antiviolenţă. Ce facem cu ea?

Recurs la metodă

Deşi confundate de multe ori, mai ales în sistemele birocratice, cu suportul de hârtie pe care sunt redactate, politicile publice sunt mecanisme complexe şi vii, pentru că poartă în ele nevoile ori insatisfacţiile noastre, pentru a căror corecţie aşteptăm acţiunea guvernamentală. Şi când, în sfârşit, acea acţiune se petrece, iar rezultatele nu se văd pe termen mediu (2-3 ani), e poate momentul să ne întrebăm: „Sunt acele politici de succes?”, „Soluţiile potenţiale pentru acele nevoi sau insatisfacţii ale noastre ori ale comunităţii întregi au fost corecte?”, „Au fost bune judecăţile administratorilor de sisteme cu privire la valoarea sau utilitatea efectelor pe care soluţiile alese le pot produce?”, „Cum şi când măsurăm succesul unei intervenţii publice?”

Citeşte mai mult...

 

Proiectul „Tinerii împotriva violenţei” formează profesionişti la nivelul întregii ţări

 

Proiectul dorește să refacă sistemul de raportare și monitorizare a cazurilor de violență școlară, să organizeze activități de formare a cadrelor didactice, să îmbunătățească sistemul de comunicare și să promoveze activități de voluntariat.

Interviu cu Simona Tănase, managerul proiectului “Tinerii împotriva violenţei"

Citeşte mai mult...

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 10